Luister, denk en praat mee!

U bevindt zich op: Home /Meedoen / Luister, denk en praat mee!

Luister, denk en praat mee!

U heeft drie mogelijkheden om uw mening onder de aandacht van de gemeenteraad te brengen.

  • Op de maandagavond vanaf 18.30 tot 19.30 uur kunt u inspreken over onderwerpen die op de agenda van de oordeelvormende vergadering staan. Hierop is één uitzondering, zie hieronder. Aanmelden kan via griffie@ede.nl.
  • De fractie een e-mail sturen.
  • Een raadslid aanspreken tijdens de Politieke Dag Ede (PDE).

De fracties wegen dan uw inbreng mee bij het bepalen van hun standpunt.

De uitzondering: niet inspreken op …

Het Reglement van Orde Gemeenteraad (artikel 18) zegt dat u niet kunt inspreken bij besluiten waartegen in een latere fase bezwaar of beroep bij de rechter mogelijk is; en dat zijn onder andere bestemmingsplannen.
Hoe u wel kunt reageren op een bestemmingsplan leest u op op de site van de gemeente Ede bij inspraak-zienswijze-en-beroep.

Contact opnemen

Voor de contactgegevens kijkt u bij de samenstelling van de Raad. U neemt contact op met de gehele raad door een e-mail te sturen via griffie@ede.nl. Uw brief kunt u sturen naar: Gemeenteraad Ede, Postbus 9022, 6710 HK Ede. Of u vraagt naar een van de griffiemedewerkers via telefoonnummer 14 0318.

Zelf onderwerp op agenda zetten

Heeft u een goed idee voor uw buurt of dorp? Een speelvoorziening bijvoorbeeld of een initiatief voor burenhulp? Of andere ideeën? Dan kunt dit onderwerp aandragen voor de agenda van de beeldvormende ronde van de Politieke Dag Ede (PDE). Of wilt u misschien de raad uitnodigen voor een werkbezoek of uw organisatie presenteren op de PDE? Stuur hiervoor een e-mail naar griffie@ede.nl.