Vergaderingen

U bevindt zich op: Home / Vergaderingen

Vergaderingen

U bent welkom bij de Politieke Dag Ede (PDE). De vergaderingen zijn in de raadzaal of in vergaderkamer A304. Beide locaties zijn te bereiken via de ingang van het Bestuurscentrum, Bergstraat 4, Ede. 

Het avonddeel kunt u ook live volgen via www.ede.nl/uitzending en Ede TV. De stukken kunt u downloaden door op een datum aan te klikken in de kalender.

Bekijk de planning van 2018

In principe is er elke twee weken op de donderdag een PDE.

Het middagdeel is van 16.00 tot 18.00 uur. De avondvergaderingen beginnen om 19.00 uur en duren uiterlijk tot 23.00 uur.

U bent welkom op de publieke tribune van de raadzaal of in vergaderkamer A304 om de bijeenkomsten bij te wonen. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. 

Verloop van de PDE

Middag

De PDE heeft een duidelijke structuur. Per onderwerp wordt gekeken in welk deel van de dag dit aan bod komt. In de middag vanaf 16.00 uur is er bijvoorbeeld een presentatie van het college, een of meerdere maatschappelijke instellingen of een ambtenaar, zijn er bijeenkomsten van raadswerkgroepen of gaat de raad op werkbezoek. Het middagdeel duurt tot uiterlijk 18.00 uur. Er is een pauze tussen 18.00 en 19.00 uur.

Avond

Aan het begin van de avond, om 19.00 uur, is de besluitvormende vergadering. Deze duurt maximaal een uur. Na een korte pauze is het rond 20.15 uur tijd voor de debatronde (oordeelvorming) van de raad over meerdere onderwerpen. Het kan ook zijn dat er informatieve, beeldvormende onderwerpen op de agenda staan. De raad nodigt voor dit deel uitdrukkelijk inwoners, verenigingen, deskundigen en maatschappelijke organisaties uit om mee te praten.

Tijdens de PDE zijn diverse pauzemomenten. U kunt deze gebruiken om ‘in de wandelgangen’ een raadslid aan te schieten om van gedachten te wisselen.